Új autó vásárlói szokások 2019-ben.

Találd meg a legjobb új-autó árat!

Nem meglepő, hogy a fogyasztók a digitális csatornák – különösen mobil eszközökön – felé fordulnak, amikor autót vásárolnak. A Luth Research új kutatási adatainak köszönhetően pontosan láthatjuk, hogyan (és mennyit) alakítja a digitálizáció az új autó vásárlók szokásait.

Az autóiparban jártas marketing szakemberek tudják, hogy az új autó vásárlás folyamata akár hónapokig is eltarthat (a legújabb statisztikák szerint, átlagosan 3 hónapig). Ezidő alatt számtalan szándékkal vezérelt mikro-pillanat fordul elő, amikor a fogyasztók a készülékeikhez fordulnak, hogy a kérdéseikre választ kaphassanak.

Olyan információkat keresnek, mint például: melyek a legolcsóbb 7 személyes autók, melyek a legjobb családi SUV-ok, milyen családi autók kaphatók 8 millió Forint alatt, milyen autókban van 3 Isofix rögzítési pont, stb.

Ezek általában Google keresések. Az, hogy a piaci szereplők hogyan reagálnak ezekben a mikro-pillanatokban, meghatározó az autóvásárlók döntésében.

De mi történik pontosan ezekben a hónapokban? Milyen típusú kutatást végeznek a fogyasztók? Milyenek ezek a mikro-pillanatok?

A Luth Research által szolgáltatott adatok segítségével (amelyek a felhasználó által meglátogatott oldalakat szemléltetik), most már képesek vagyunk válaszolni ezekre a kérdésekre.

A keresések, a kattintások, a webhely-látogatások és az egyén útját képező megtekintések elemzésével egy részletgazdag képet kapunk arról, hogy a kulcsfontosságú vásárlási pillanatok hogyan jelenjenek meg egy fogyasztó autóvásárlási folyamatában.

Autóvásárlási szokások

Ismerd meg Stacy-t

Ismerd meg Stacy-t és azt a 900+ digitális interakciót, amelyek az új autója megvásárláshoz vezetették.

Stacy egy átlagos, 32 éves, kétgyermekes anyuka. Keresése idején egy közepes méretű SUV-ot vezetett, amely illett a családjához. A születendő harmadik gyermek azonban mindent megváltoztatott. Egy új autóra lett szüksége, amelybe befér három gyerekülés, ezért el kellett döntenie, hogy egy nagyobb SUV-ot vásárolnak, vagy esetleg egy egyterűt.

Így nézett ki Stacy autóvásárlási útja részletesen

Az új autó vásárlás elhatározását követő három hónapos időszak során Stacy kutatása több mint 900 digitális interakciót tartalmazott, miközben a vásárláshoz kapcsolódó információkat kereste.

A digitális interakciók 71%-a mobilon történt.Ezek az interakciók keresések, webhely-látogatások, és videó megtekintések formájában jelentek meg a Google-on, a YouTube-on, a gyártók honlapjain, a kereskedők oldalain és egyéb weboldalakon.

Új autó vásárlási szokások

Azokban a melyik-a-legjobb-autó, megfelel-e-nekem, megengedhetem-e-magamnak, hol-kellene-megvennem és hogy-járok-a-legjobban pillanatokban Stacy a Google kereső felé fordult. Kutatása során 139 Google keresést végzett. Ez a 139 eset, amikor információk után kutatott, 139 lehetőséget kínált az autópiaci szereplők számára, hogy találkozhassanak vele releváns és hasznos tartalmaikon keresztül, amelyek Stacy döntését formálhatják.

Íme egy példa arra, hogy milyen találatokat mutatna a Google a “legjobb SUV 2019” keresőszó kombinációra, ha Stacy Magyarországon keresett volna.

Új autó vásárlói szokások

Stacy melyik-a-legjobb-autó pillanatai

Tíz új autó vásárló közül hat nem tudja pontosan, hogy melyik autót vásárolja meg. Stacy a családbarát kialakításra és a biztonságra összpontosított, miközben több márkát és modellt is figyelembe vett.

Stacy megfelel-e-nekem pillanatai

Amint a vásárlók elkezdik mérlegelni a gyakorlati igényeiket (például az ülőhelyek számát), meghatározzák a számukra fontos jellemzők listáját. Stacy ellenőrző listája három üléssort és csúsztatható középső üléssort tartalmazott.

Egy újabb népszerű keresőszó (“legjobb 7 személyes autók”) eredményei:

Új autó vásárlói szokások

Stacy megengedhetem-e-magamnak pillanatai

Ahogy a vásárlók szűkítik az opcióikat, a költségek kérdése kerül előtérbe.

Stacy feltárta az általa jónak gondolt árképzési és fizetési lehetőségeket, beleértve: a 30.000 dollárnál alacsonyabb árú 7 személyes SUV-okat, a lízing összehasonlítását a készpénzes fizetéssel és a tartósbérlettel, valamint a jelenlegi autójának használtpiaci értékét.

Stacy hol-kellene-megvennem pillanatai

Annak ellenére, hogy az autóvásárlási folyamat nagy része felköltözött az internetre, a márkakereskedés meglátogatása továbbra is kulcsfontosságú lépés számos új autóvásárló számára. A “közelben lévő autókereskedések” -re történő keresések száma megduplázódott az elmúlt évben. Stacy ebben a szakaszban felfedezte a közeli márkakereskedéseket, a helyi készletet és az akciókat is áttekintette.

Stacy hogy-járok-a-legjobban pillanatai

Annak ellenére, hogy a hogy-járok-a-legjobban-pillanat egy része a márkakereskedésben történik, Stacy időt szánt arra, hogy több autószalontól is kérjen árajánlatot.

A Kommunikáció hatásai

Végső soron Stacy vásárolt egy SUV-ot, amely megfelelt a kritériumainak. Saját szavai szerint: “A legfontosabb kritériumok az ülések száma és a nagy csomagtartó voltak”

Míg Stacy csak egy ember, sok új autó vásárló ezekben a “mikro-pillanatokban” szeretné megtalálni a választ a kérdéseire. A 139 Google keresés mindegyike, és az ezt követő több száz interakció egy sor lehetőséget kínál az autókereskedők számára, hogy ott legyenek és hasznos információkkal szolgáljanak.

Érdemes elgondolkodnod azon, hogyan éred el a Stacyhez hasonló potenciális vásárlókat ezekben a meghatározó pillanatokban.

Ott van a márkád egyáltalán?

A vásárlási folyamat online átterhelődésével kulcsfontosságú, hogy ott legyen ahol és amikor a vásárlók keresnek, különösen mobilon.

Lehetővé teszi a marketingstratégiád, hogy a Stacyhez hasonló vásárlók választ találjanak a kérdéseikre? Elég hasznosak az információk, amiket közölsz? Könnyű összehasonlítani az általad forgalmazott modelleket és a versenytársakat? Mobilbarátak a tartalmaid?

Ha számodra is nehéz egy átfogó marketingstratégia megtervezése és kivitelezése, valamint a modern felhasználói szokásokhoz való alkalmazkodás, nem vagy egyedül.

Többek között ezért hoztuk létre a Carblee-t. Egy új autó vásárlós platformot, amely mindezeket megteszi helyetted. Azért, hogy te csak a vásárlók színvonalas kiszolgálására koncentrálhass.

Autószakértőkből álló online marketing csapatunk gondoskodik arról, hogy a vásárlás előtt állók a megfelelő információkat találják meg a megfelelő helyen.

Olyan érdeklődőket szállítunk neked, akik már tudják, hogy mit szeretnének venni. Már csak arra a kérdésre keresik a választ, hogy melyik autószalonba érdemes betérniük.

Tudj meg többet a Carblee-ról és értékesíts több autót, mint valaha.Facebook Comments

Hagyd, hogy az autószalonok versenyezzenek érted

CARBLEE

Válaszd ki a következő új autód és kérj árajánlatot több autószalontól egyszerre, mindössze egy kattintással

Kun Zsolt
Sziasztok! Kun Zsolt vagyok, a Carblee projektvezetője és autóipari szakértője. Ha bármiben segíthetek, ne habozzatok felvenni velem a kapcsolatot.
Facebook Comments
Carblee
0 Shares
Share
Tweet
Pin