Toyota Aygo (5 ajtós)

Találd meg a legjobb új-autó árat!

Alapár: 3.430.000 HUF

Igazi városi szupermini a Toyota Aygo, amely egyúttal a Magyarországon kapható legolcsóbb új autók egyike. 


Megjelenés

A Toyota, Citroen és Peugeot összefogásából készült a közös alapokon nyugvó mini trió, ám a francia verziókat itthon már nem forgalmazzák.

Az Aygo a legutolsó modellfrissítés óta alaposabb megújításon esett át, így egyértelműen illeszkedik a jelen Toyotáinak formavilágába. Különleges, „X”-re hasonlító orrkiképzése, jellegzetes fényszórói jól megkülönböztetik nem csupán a két ikertestvértől, de a forgalomban lévő többi autótól is.

Ezen felül a ciánkék vagy épp magenta színek (utóbbi feketet tetővel) is feldobják a látványt.

Beltér

Toyota Aygo

Belül az olcsóságot színes betétekkel és dizájnos részletekkel igyekeznek elfedni. A jobban felszerelt kivitelekben még a színes érintőkijelző sem hiányzik, a kezelőszervek száma minimális, nem kell a gombok és kapcsolók tucatjain kiigazodnunk.

Apró méreteinek megfelelően hatalmas utastérre ne számítsunk, de az ötajtós változatnál legalább a beszállással nem lesznek problémáink.

Csomagtér

Hasonlóan az utastérhez, a csomagtér is csak a szükséges minimumot nyújtja. Alaphelyzetben 168 litert nyújt, ez inkább csak a bevásárláshoz lesz elegendő.

Ha csak ketten utazunk benne, érdemes a hátsó üléseket lehajtanunk, ekkor már néhány nagyobb tárgyat is bepakolhatunk, de hűtőhöz vagy szekrénysorhoz biztos nem az Aygo az ideális választás.

Ülések

Az Aygo elsődleges terepe a város, így nem érdemes az ülések is ennek szellemében készültek. Elöl a fejtámlákkal egybeépített, magas támlás székeket találunk, az alapverzióban a vezetőülés magassága sem állítható. Oldaltartásuk sincs sok, azonban a rövidtávú furikázásokhoz megfelelő komfortot biztosítanak, és érdemes legalábbis a második felszereltséget választani, ott a hátsó támlák 50:50 arányban osztottan dönthetők.

Toyota Aygo változatok

Nem kerül nagy dilemma elé, aki az Aygo motorválasztékát böngészi, hiszen összesen egyetlen erőforrás választható az autóhoz. Az 1 literes, 3 hengeres és szívóüzemű, benzinmotor rendkívül egyszerű szerkezetű és megbízható.

72 lóerejével és 93 Nm-es nyomatékával nem leszünk az aszfalt ördögei, viszont az apró karosszériát könnyen és takarékosan mozgatja. Mindehhez kérhetünk 5 fokozatú, hagyományos kézi váltót, valamint szintén 5 fokozatú, x-shift elnevezésű automatikus erőátvitelt.

Toyota Aygo felszereltség

Szimplán x-nek hívják az Aygo alapkivitelét, ez kizárólag 3 ajtósként kapható és tényleg csak a minimális extrákat tartalmazza.

Állítható magasságú kormány, 12 voltos csatlakozó, LED nappali menetfény, 14”-es acélfelnik dísztárcsával, illetve a kötelező biztonsági felszerelések járnak hozzá, még rádió és fordulatszámmérő sincs benne, illetve a manuális klíma is csak felár ellenében érhető el hozzá.

Ez utóbbi már a következő, x-play kivitelben is megtalálható, de a magasabb szinteken már elérhető többek között a tolatókamera, a színes kijelzős, okostelefonos csatlakozásra képes, navigációs rendszer, automata klíma, kulcsnélküli rendszer nyomógombos indítással, elektromos ablak és tükör, bőrkormány.

Biztonság

A Toyota nem veszi félvállról a biztonság kérdését, ezért az Aygo is alapáron megkapja a hat légzsákot, melyből az utasoldali kikapcsolható gyerekülés használatához.

Ezen felül az öv bekötésére figyelmeztető jelzést, menetstabilizátort, hegymeneti elindulást segítő, valamint guminyomás-ellenőrző rendszert is kapunk a pénzünkért. Feláras extraként ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztető megoldások is rendelkezésre állnak.

Összegzés

Kategóriájának legnépszerűbb képviselője a Toyota Aygo és ez bizonyára nem véletlen. Vagány, fiatalos külső és belső formatervével, a márkára jellemző megbízhatóságával és egyszerűségével könnyen elcsavarja az ember fejét.

Mindezt meglepően alacsony áron kapjuk, de azért tartsuk észben, hogy városon kívülre már nem biztos, hogy ez a megfelelő választás.

Kapcsolódó linkek

Hyundai Kona

Suzuki Vitara

Suzuki SX4 S-Cross

Facebook Comments

Hagyd, hogy az autószalonok versenyezzenek érted

CARBLEE

Válaszd ki a következő új autód és kérj árajánlatot több autószalontól egyszerre, mindössze egy kattintással

Zoltán Ruschel
Ruschel Zoltán vagyok. Kisgyerekként sorban álltam az autós újságokért, mostanra beszippantott az autós világ, ez a munkám és a hobbim egyben. 🙂
Facebook Comments
Carblee
0 Shares
Share
Tweet
Pin