Elektromos autók 2020-ban.

Találd meg a legjobb új-autó árat!

Ezek az elektromos autók vásárolhatók meg Magyarországon. Kattints a leírások alatti linkre és kérj árajánlatot a Carblee-val.

Nincs mese, az autóipar óriási változások előtt áll és ennek egyik eleme, hogy az elektromos autók sosem látott népszerűségének lehetünk szemtanúi. Az eddigi szárnypróbálgatások után a következő évek, évtizedek igazán izgalmasnak ígérkeznek a villanyautók világában. Éppen ezért össze is gyűjtöttük a Magyarországra hamarosan érkező vagy már jelenleg is megvásárolható elektromos autókat, melyek száma szinte hónapról-hónapra bővül majd. Az autók alapáránál figyelembe vettük a 1,5 milliós állami támogatást, amely maximum 20 millió forintos listaárig igényelhető. A hatótávolságok az adott típusra megadott WLTP szabvány szerint vannak feltüntetve.

Íme az elektromos autók ABC sorrendben: 


Audi e-Tron

312 – 408 LE

Alapár: 28.475.940 HUF (95 kWh)

Elektromos luxus SUV

A Volkswagen-csoport márkái közül az Audinak jutott az a feladat, hogy elsőnek lépjen piacra egy elektromos autóval. Nem is vették félvállról a dolgot, az e-Tron kétséget sem hagy afelől, hogy honnan származik. Igazi prémiumtermék, tágas beltere 660 literes csomagtérrel párosul, és eközben jól illeszkedik az Audi aktuális formai irányzatához is. Technikai és kényelmi felszereltsége és opciói elsőrangúak, a mátrix LED fényszórótól kezdve a virtuális, kamera alapú visszapillantókig bármit kérhetünk hozzá, ráadásul bizonyos funkciók utólag, a megvásárlás után is aktiválhatók. A szinte gombok nélküli, három érintőképernyős műszerfal szupermodern, bár megszokást igényel. A kezdetben csak egyféle változatban létező modell mostanra már elérhető a Sportback kivitel, kupé kialakítással. Ezen felül mindkét modellnél kétféle kapacitású akkumulátor közül választhatunk, a kisebbik 71, a nagyobb 95 kWh-s. Előbbihez kb. 350 km-es hatótávot ad meg az Audi, utóbbinál ez 450 km. Bármelyiket is választjuk, mindenképp duálmotoros, összkerékhajtású megoldást kapunk, a motorok összteljesítménye 312, illetve 408 lóerő. Érdemes kiemelni, hogy az e-Tron villámtöltőről akár 150 kW, hagyományos töltőről pedig akár 22 kW teljesítménnyel képes tölteni. A Sportback változat várhatóan 2020 tavaszán jelenik meg a hazai piacon.


BMW i3

170-184 LE

Alapár: 11.542.000 HUF

Az első elektromos BMW

Ki hinné, hogy már 2014 óta köztünk van a BMW első, teljesen elektromos autója, az i3? Sőt, azóta az eladási számok is azt bizonyítják, hogy jó ötlet volt piacra dobni a vezetési élményt mindig kiemelten hangsúlyozó márkának ezt az érdekes, dobozformájú járgányt. Az i3 nem csak formájával különleges, hanem abban is, hogy az utascella szénszálas kompozit anyagból készül. Ilyen megoldást utcai autókban nagyon ritkán alkalmaznak, de ennek köszönhető, hogy az i3 egyike a legkönnyebb villanyautóknak. Ezt a típust elsősorban városi használtra szánta a BMW, hátul szűkös és kissé komplikáltan megközelíthető utastere, illetve kisméretű csomagtere is elsősorban két emberre van optimalizálva. Ugyanakkor a BMW itt sem adott lejjebb a vezetési élményből, ezért egy 170 (i3s: 184) lóerős villanymotor mozgatja az autót, igen dinamikusan (0-100: 7,3/6,9 mp) ráadásul a hátsó kereket hajtva. A technika fejlődésének köszönhetően a megjelenéskori 21,6 kWh-ról mára 42,2 kWh-ra nőtt az akkumulátor kapacitása, így jelenleg 310/285 km az i3 és i3s hatótávja. Az i3/i3s átlagos töltési sebességre képes, villámtöltőnél 50 kW, normál töltő esetén maximum 11 kW teljesítménnyel.


DS 3 Crossback E-Tense

136 LE

Alapár:  Még nem kapható

Francia kényeztetés

A PSA-csoport prémium márkájának SUV-je már olyan padlólemezre épül, amelyet felkészítettek az alternatív hajtások fogadására. Így a szokásos benzines és dízel mellett, E-Tense utónévvel már elektromos hajtás is választható hozzá. Külsőleg csupán a feliratok és az egyedi, aerodinamikus felnik utalnak az elektromos hajtásra (no és a csendben suhanás). Persze a DS 3 egyébként is feltűnő jelenség, számos izgalmas és érdekes részlet található az autón mind kívül, mind pedig belül. A padló alatt egy 50 kWh-s akkumulátor szolgáltatja az energiát, a hatótáv egy töltéssel 325 km. Akár 8,7 mp alatt felgyorsulhatunk 100 km/h-ra, köszönhetően a 136 lóerős villanymotornak. Noha az autó a kompaktok közé sorolható, az elektromos verziónál sem az utas-, sem pedig a csomagtér nem kisebb, és villámtöltőről akár 100 kW-tal is képes energiát felvenni, amivel alig 30 perc alatt 80%-ra „tankolhatjuk”.


Ford Mustang Mach-E

258 – 337 LE

Alapár: Még nem kapható

Tesla konkurens?

Sokakat meglepett a Ford, amikor bejelentette, hogy első teljesen elektromos autójukhoz a legendás Mustang nevét és formavilágát használják fel. A Mustang Mach-E viszont nem sportkocsiként, hanem ötajtós, sportkupés szabadidő-autóként éledt újjá. Az izgalmas külső mellé a belső sem kevésbé érdekes, a letisztult, középen egy óriási álló érintőkijelzőt tartalmazó műszerfal ugyan egy másik híres amerikai gyártót idéz, de jól néz ki, az kétségtelen. Ellentétben a kupéval, itt akár öten is kényelmesen utazhatunk, nem is beszélve a méretes és könnyen bővíthető csomagtérről. A név és a forma mellett a menetteljesítmények is hűek a Mustang névhez. Többféle kivitel közül választhatunk, így a 258 lóerős, hátsókerék-hajtású egymotoros kiviteltől egészen a kétmotoros, összkerekes, 337 lóerős változatig terjed a skála. Akkumulátorból a hajtáslánctól függően 75,7 vagy 98,8 kWh kapacitásút építenek be, a hatótávolság 420 és 600 km közötti, míg a maximális töltési sebesség 115/150 kW. A legerősebb modell 7 másodpercen belül ugrik 100-ra, ám 2021-ben érkezik a Mach-E GT, amelyről egyelőre annyit árultak el, hogy óriási, 830 Nm-es nyomatékkal és 5 másodperc alatti 0-100 gyorsulással rendelkezik majd.


Honda e

136 – 154 LE

Hatótáv: 200 km

Alapár: 9.599.000 HUF

Az ideális nagyvárosi autó

Elsőre el sem hisszük, hogy ez az autó nem valami tanulmány, hanem valóban szériagyártású, megvásárolható jármű. A japán gyártó újdonsága egyszerre múltidéző és szupermodern. Külseje retrós, minimalista a több évtizeddel ezelőtti Honda modellekre hasonlít. Eközben belül egészen elképesztő utastér tárul elénk. A műszerfal képernyői szinte teljes szélességben végighúzódnak a szélvédő előtt, miközben elegáns fabetétek és a többi Hondából ismerős kapcsolók is megtalálhatók itt. Technikailag is a legmodernebb megoldásokkal találkozhatunk, például klasszikus tükrök helyett kamerákon figyelhetjük az autó körüli teret, még a középső tükör is kijelző. Az apró, de ötajtós Honda e-t egy 154 lóerős, 315 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, mégpedig a hátsó kerekeken át, Ez igazán fürge és vidám vezetési élményt ígér, még úgy is, hogy az akkumulátor csak 30 kWh kapacitással bír. Egy töltéssel 200 km-t tehetünk meg, az elhasznált energiát maximum 60 kW-tal tölthetjük vissza.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Hyundai Ioniq Electric

136 LE

Hatótáv: 293 km

Alapár: 9.799.000 HUF

A józan válsztás

Kifejezetten alternatív hajtáshoz fejlesztett modellnek fejlesztették az Ioniq-ot, így szimpla benzines vagy dízel motorral nem is kapható. A hibrid és plug-in hibrid mellett teljesen elektromos kivitelben is választhatjuk a típust, amely 2019-ben kapott egy ráncfelvarrást. Ennek során a formai változások mellett erősebb, 136 lóerős motort, illetve ami még fontosabb, megnövelt kapacitású akkumulátort is kapott. Az immár 38,3 kWh-nyi energia 293 km-s hatótávot eredményez, ami köszönhető annak is, hogy az Ioniq a ma kapható egyik legtakarékosabb villanyautó. A mérnökök nem a sportos menetteljesítményre fókuszáltak, de azért 9 másodperc alatt letudhatjuk a 100-ra gyorsulást. Cserében egy kellemes, tágas utasteret és csomagteret kapunk, és akár 100 kW-os töltési teljesítményt. Az Ioniq ár/érték aránya ezeknek köszönhetően is igen jó a mai kínálatban.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Hyundai Kona Electric

136 – 204 LE

Hatótáv: 289 – 449 km

Alapár: 9.199.000 HUF

Trendi elektromos SUV, főleg városba.

Nem elektromosként kezdte pályafutását a Kona, ám a gyártó remekül ráérzett a lehetőségre és ma egyike a hazánkban legkeresettebb új villanyautónak. Vagány külseje elektromosként is jól mutat, utas- és csomagtere méretéhez képest megfelelő, teljesítménye pedig kiváló. Az alapmodell 136, a drágább változat 204 lóerős, ám mindkét esetben 395 Nm nyomaték áll rendelkezésre, ami remek dinamikát ad. 39 vagy 64 kWh-s akkumulátoraival 289 és 449 km-es hatótávval számolhatunk, ezek szintén remek értékek és hasonlóan az Ioniq-hoz, a Kona is takarékos, hatékony villanyautónak számít. Nemrég ez a modell is átesett egy kisebb faceliften, ennek során 11 kW-os fedélzeti töltést és nagyobb, 10,25 colos multimédiás kijelzőt kapott. Különleges megoldás a távolságtartó radarral működő, intelligensen szabályozott villanyfék, amely az előttünk haladó sebességéhez igazítja a fékezés erejét.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Jaguar I-Pace

400 LE

Hatótáv: 470 km

Alapár: 27.126.000 HUF

A brit válasz

A klasszikus prémium márkák közül legelsőnek a Jaguar villantott egy elektromos autót, ez lenne az I-Pace. Bizonyára nem kevés pénzt emésztett fel a fejlesztés, ám az európai autós világ egy igazán rangos díjjal jutalmazta az I-Pace-t, mivel ez lett 2019-ben az Év Autója díj nyertese és egyben az első villanyautó, amely ilyen címet kaphatott. Az I-Pace igazán impozáns megjelenésű, SUV létére szinte sportautós külsővel rendelkezik, hűen a Jaguar génjeihez. Belül pedig hamisítatlan angol luxus fogad minket, rengeteg bőrrel, fával, alumíniummal és bőséges hellyel. A több mint 600 literes csomagtérre sem lesz sok panaszunk, ha pedig elindulunk, tényleg egy sportautóban érezhetjük magunkat. Mindkét tengelynél egy 200 lóerős villanymotor dolgozik, az együttesen 695 Nm nyomaték 4,8 másodperc alatt letudja a 100-ra gyorsulást. Mindezek mellett a 90 kWh-s akkumulátor akár 470 km-es hatótávot és 100 kW-os töltést kínál. A szintszabályzós, állítható légrugózás és a különleges aerodinamika is garantálja, hogy az I-Pace hamisítatlan Jaguarként viselkedjen.


Kia e-Niro

136 – 204 LE

Hatótáv: 289 – 455 km

Alapár: 9.999.000 HUF

Tökéletes elektromos autó, családi használatra

Műszakilag a Hyundai Kona Electric testvére az e-Niro, konstrukcióban meg az Ioniq-ra hasonlít, ugyanis ez is csak hibrid, plug-in hibrid és elektromos hajtásokkal kapható. Ugyanakkor a Konához képest konzervatívabb, crossoveres dizájnt kapunk kívül-belül a pénzünkért, ám lényeges, hogy az e-Niro hosszabb a Konánál, ezt pedig a hátsó utastérben és a csomagtérben hasznosították. A 39 és 64 kWh-s akkumulátorokkal 289 vagy 455 km-t is megtehetünk egy töltéssel, a villanymotor 136 vagy 204 lóerős, az általuk biztosított dinamika bőven elegendő. A Hyundai-hoz hasonlóan itt is megtalálható az intelligens, radaros villanyfék, valamint a 11 kW-os fedélzeti töltő és a 10,25 colos multimédia kijelző.

Kérj árajánlatot több Kia kereskedéstől egyszerre!


Lexus UX300e

204 LE

Hatótáv: 400 km

Alapár: Még nem kapható

A japánok ajánlata sikeres fiataloknak

Hasonlóan a Citroenhez, a Toyota is elsőnek a prémium márkájával lép be az elektromos autók piacára. A Lexus UX létezik hagyományos benzines és hibrid hajtással is, de az elektromos életre is felkészítették. Nem nyúltak az autó amúgy is extravagáns, egyedi külsejéhez, néhány apró részletet (és persze a zöld rendszámot leszámítva semmi sem árulja el, hogy elektromos verziót látunk. A padló alatt egy 54,3 kWh-s akkumulátort rejtettek el a mérnökök, amivel akár 400 km-es hatótávval gazdálkodhatunk. Mindezt egy 204 lóerős, 300 Nm nyomatékkal rendelkező villanymotorral párosították, a Lexus-tól már megszokott prémium kidolgozásról és minőségről nem is beszélve.


Mazda MX-30

Hatótáv: 200 km

Alapár: 9.899.900 HUF

Dizájnsuv

A Mazda igazi unikum az autógyártók között, hiszen végletekig csiszolt szívó benzines motorjaival szinte már utolsóként képviseli ezt a technikát. Ám turbó vagy hibrid hajtás helyett egy teljesen elektromos hajtású autóval bővítik a modellpalettájukat. Az MX-30 nem csak nevével (amely a híres MX-5 roadsterre utal), hanem egyéb megoldásaival is eltér a szokványostól. Elsőre háromajtós SUV-nak tűnhet, de vannak hátsó ajtók is, amelyek az elsőkkel ellentétesen nyithatók. A kifejezetten környezetbarát anyagokat használó beltér (pl. parafából készült dekorbetétek!) mellett nem törekedtek a versenytársakat felülmúló műszaki adatok elérésére. A 35,5 kWh-s akkumulátorral 200 km-es hatótávval számolhatunk, és a szerényebb teljesítményeket inkább alacsonyabb árral kompenzálták. Ehhez hozzájön a japán gyártás és a Mazdák közismert megbízhatósága is bizalmat ébreszthet a típus iránt.


Mercedes EQC

400 LE

Hatótáv: 425 km

Alapár: 26.294.080 HUF

Fölényes német

A világ legrégebbi autógyártója és az autómobil feltalálója nem nézhette tétlenül a konkurensek lépéseit a villanyautózás terén. Az első, teljesen elektromosnak tervezett Mercedes szintén egy SUV lett, az EQC egyértelműen az I-Pace és az e-Tron vevőit szeretné elcsábítani. A márkától még kissé új, de azért felismerhető dizájn várhatóan a jövőben érkező további Mercedes villanyautókon is visszaköszön majd. 80 kWh-s akkumulátora, maximum 110 kW-os töltőteljesítménye és 425 km-es hatótávja nyers összehasonlítás alapján nem a legjobb, ám a kimagasló luxus, rendkívül fejlett multimédiás és biztonsági megoldások, kényelem és biztonság terén a stuttgarti márka nem ismert pardont. Összkerekes, duál motoros meghajtása 400 lóerővel és 5,1 mp-es gyorsulással ruházza fel az EQC-t, amely akár AMG kivitelben is kapható.


Mercedes EQV

Hatótáv: 400 km

Alapár: Még nem kapható

Elektromos luxusbusz

Kakukktojás, ám nagyon fontos piaci résbe érkezett az EQV, amely a normál V-osztály elektromos kivitele. Luxus kisbuszként egyelőre konkurencia nélkül kínál csendes, luxuskörülmények közötti suhanást akár 8 személynek. Az utastér padlója alatt bőséges hely van az akkumulátornak, ezt kihasználva 100 kWh-s kapacitást tudtak elérni, ami akár 400 km-es hatótávot tesz lehetővé. Mivel az EQV nem teljesen önálló modell, ezért a külsőhöz csak szolidan nyúltak, elsősorban szemből lehet majd megismerni az elektromos luxusbuszt.


Mini Cooper SE

184 LE

Hatótáv: 235 km

Alapár: 9.000.000 HUF

Megunhatatlan

Lehet egy ikonikus divatautó elektromos hajtású? Hát persze! Több évtizedes múltjával a Mini nem hagyhat ki egy ilyen ziccert. Ráadásul a Cooper SE fejlesztéséhez jól jött házon belül a BMW tapasztalata. Műszakilag egyszerű megoldást választottak, az első generációs i3s-t választották műszaki donornak. Így adott volt a 184 lóerős villanymotor (de itt az első tengelyt hajtja) és a 33,2 kWh-s akkumulátor is. A jelenleg csak háromajtós karosszériával kapható Cooper SE egy feltöltéssel 235 km-t tud megtenni, gyorsulása 7,3 mp, ami köszönhető a relatíve alacsony, önsúlyának is.


Nissan e-NV200 Evalia

Hatótáv: 300 km

Alapár: 11.300.000 HUF / 8.800.000 Ft (nagycsaládos támogatás esetén)

Elektromos fuvaros

Elsősorban kisfurgonként ismert a már csak elektromosként kapható e-NV200-as, ám szerencsére a Nissan kínál belőle személyszállító változatot is. Az Evalia fapados, de relatíve tágas helyet kínál maximum 7 embernek és a korábbi módosítások után már 40 kWh-s (a Leaf-ből származó) akkumulátorával akár 300 km-es hatótáv is elérhető. Dinamikusan gyorsul, könnyen vezethető, elsősorban városban érzi otthon magát, autópályán a doboz forma magas fogyasztással büntet. Nagycsaládos támogatás is igényelhető hozzá, amivel jelenleg egyedülálló a kínálatban.


Nissan Leaf

150 – 204 LE

Hatótáv: 270 – 385 km

Alapár: 9.799.000 HUF

A taxisoknak is bejött

Jelenleg a világ legnagyobb darabszámban értékesített elektromos autója a Nissan Leaf, amely már 2011 óta létezik. Az első generáció igen fura külseje ellenére nagy siker lett, a generációváltás után pedig abszolút vállalható dizájnt és belteret kapott az autó. Padlólemeze maradt a régi, ám műszakilag megújult. Elektromos motorja 150 lóerős, akkumulátora pedig 40 kWh-ra változott, a hatótáv 270 km-re nőtt. Négy embernek kényelmes utastere, megfelelő méretű csomagtere taxiként is kedveltté tette a típust. Időközben megjelent a Leaf e+, amely erősebb, már 204 lóerős és a 62 kWh-s akkumulátorával 385 km-es hatótávot kínál, ám az erősen limitált gyártás miatt ez a verzió csak komoly várakozási idővel érhető el.


Opel Corsa-e

136 LE

Hatótáv: 330 km

Alapár: 9.900.000 HUF

Elektromos francia, német névvel

Rekordidő, alig 2 év alatt dobták össze a Corsa legújabb generációját, amely épp a PSA-val való egyesülés előtt készült volna el. Az akkor már fejlesztés alatt lévő új 208-asra építve, a nulláról újrakezdtek mindent és ez számos előnnyel járt. Az új, immár PSA padlólemeznek köszönhetően rögtön megvolt a lehetőség az elektromos hajtáslánc beépítésére. Németes, viszonylag konzervatív külseje és belseje mögött tehát francia technika rejtőzik. Kisautóként impozáns az 50 kWh-s akkumulátor, amivel 330 kilométert képes megtenni, a hajtást egy 136 lóerős villanymotorra bízták. Ennél az autónál sem csináltak egyedi formavilágot, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki, mint a belsőégésű motorral szerelt változatok. A 8,1 mp-es gyorsulásra képes Corsa-e maximum 100 kW-os töltési teljesítményre képes. Kisautók között egyedi extrája az IntelliLux névre keresztelt, intelligens mátrix LED fényszóró.


Peugeot e-208

136 LE

Hatótáv: 350 km

Alapár: 9.900.000 HUF

Ez betalált

Nagyon formában van most a Peugeot, és ezt szó szerint is vehetjük. Az Év Autója díjat nyert 3008-as óta sorra cseréli le modellkínálatának tagjait, és igazán szemrevaló dizájn vonalat sikerült találniuk. Az új 208-as hatalmasat lépett előre elődjéhez képest. Kívül a dögös hűtőmaszk és a lámpák vonzzák az ember tekintetét, belül pedig kisautóban eddig nem látott műszerfal fogad minket. Az elektromos változat digitális, 3D i-Cockpit megoldással rendelkezik, ez az apró kormánnyal gokartszerű élményt ad. A tempós haladásról 136 lóerős villanymotor gondoskodik, az 50 kWh-s akkumulátor 350 km-ig bírja szuflával.

Vedd meg a Carblee segítségével!


Peugeot e-2008

136 LE

Hatótáv: 310 km

Alapár: Még nem kapható

Akár családi használatra is

Ha van autó, ahol igazán látványos a változás, az a 2008-as. Nyomokban sem emlékeztet a korábbi generációra, már csak azért sem, mert jelentősen nagyobb lett és inkább a nagyobb testvér 3008-as felé kacsintgat. A nagyon megnyerő, innovatív külső mögött egy tágas utas- és csomagtér, illetve a 208-asban már debütált 3D i-Cockpit vár minket. Az elektromos változat műszaki részről teljesen egyezik a e-208-cal, tehát a 136 lóerős villanymotor és az 50 kWh-s akkumulátor is ugyanaz. Egyedül a hatótávolság kisebb, a 310 km-es adat a nagyobb és nehezebb karosszéria miatt alacsonyabb a kistestvérnél.

Vedd meg a Carblee segítségével!


Porsche Taycan

670 – 750 LE

Hatótáv: Nem ismert

Alapár: Még nem kapható

Azta, Porsche…

Hátul elhelyezett boxermotor, léghűtés, több évtizede azonos sziluett. Ezek jutnak az ember eszébe, ha a Porsche történelméről beszélünk. Mégis, a sportautó-gyártók közül elsőként ők vállalták be a teljesen villanyhajtást, ráadásul a Taycan minden tekintetben vadonatúj, önálló modell. Szó sem lehetett félvállról vett munkáról, a Porsche minden autójában ott kell lennie a márkára jellemző elképesztő vezetési élménynek. Jellegzetesen sportos megjelenése, szupermodern beltere még csak a kezdet, az igazi élmény az elindulás után kezdődik. Már az alapmodellben is 670 lóerős hajtás dolgozik, ami az összkerék-hajtással 3,2 mp alatt ugrik 100-ra és a gyorsulás 260 km/h-ig tart. Akinek még több kell, annak a Turbo S változat megadja, itt már 750 lóerő garantál őrületes, 2,8 mp-es 0-100-as gyorsítást. Technikai csemege, hogy a hátsó tengelyen lévő motorhoz egy kétfokozatú váltó is bekerült, ami egyszerre szolgálja az alacsony fogyasztást és a félelmetes gyorsítást. További érdekesség, hogy az autó töltési sebessége is rendkívüli, akár 270 kW is lehet. A Taycan minden szempontból a ma kapható elektromos autók egyik csúcsmodellje, ez persze az árában is tükröződik.


Renault Zoe

109 – 136 LE

Hatótáv: 395 km

Alapár: 8.349.000 HUF

A város ár/érték bajnoka.

Többszöri frissítések után a 2013 óta kapható Zoe 2020-ban átdolgozott külsővel, teljesen új beltérrel és minden eddiginél nagyobb, 52 kWh-s akkumulátorral áll ki konkurensei elé. Mivel kisautóról beszélünk, ilyen kapacitás mellett remek hatótávra képes a Zoe, egész pontosan 395 km-t mehetünk vele egy töltéssel. A 109 és 136 lóerős villanymotor megfelelő teljesítménnyel mozgatja az autót, 338 literes csomagterével kategóriájában nincs miért szégyenkeznie. A Zoe egyik érdekessége, hogy nagyteljesítményű, akár 22 kW-os töltésre is alkalmas fedélzeti töltővel rendelkezik, de rendelkezésre áll az 50 kW-os villámtöltési opció is.

Vedd meg a Carblee segítségével!


Skoda Citigo-e iV

82 LE

Hatótáv: 265 km

Alapár: 4.940.000 HUF (jelenleg nem rendelhető)

Telitalálat

A csehek miniautója benzinmotorral jelent meg a piacon, ám a megszűnés helyett elektromos autóként éledt újjá. Nem volt nehéz dolguk a mérnököknek, mivel a Citigo gyakorlatilag ikertestvére a VW Up-nak. Külsőleg csak az orr-rész tér el, a fényszóró, hűtőmaszk és a lökhárító teszi felismerhetővé, a beltérben még ennél is kevesebb a különbség. Apró méretéhez képest egész nagy, 36,8 kWh-s akkumulátort helyeztek el a padlólemez alá. A hajtásról egy 82 lóerős villanymotor gondoskodik és akár 265 km-es hatótávra is képes a Citigo-e iV. Ötajtós kialakítása, kis méretei ideális városi autóvá teszik, ráadásul a ma kapható legolcsóbb új villanyautók egyike.


Smart EQ

Hatótáv: 115 – 126 km

Alapár: 5.566.308 HUF

Nincs kisebb elektromos autó

Nincs nála kisebb személyautó a piacon és a Mercedeshez tartozó márka is az elektromosságban látja a jövőjét, így már kizárólag ilyen kivitelben létezik a Smart, ezt jelzi az EQ utótag is. Hangsúlyozottan városi használtra kitalált autókról van szó, amit megerősít a kiviteltől függően 115-126 km-es hatótáv is. A háromféle karosszériában (kétajtós, kabrió és ötajtós) egységesen ugyanaz a 17,6 kWh-s akkumulátor található. A Smart emiatt nem is épített villámtöltési lehetőséget az autóba, de így is akár (opcióként) 22 kW-tal tudjuk táplálni az akkut, ami megfelelően gyors.


Tesla Model 3

201 – 462 LE

Hatótáv: 459 – 560 km

Alapár: 16.860.000 HUF

A legjobb elektromos autó

Talán nem túlzott azt mondani, hogy a Model 3 megjelenése egy komoly mérföldkő volt nem csak a Tesla, hanem az elektromos autók piacán is. A Model S-hez képesti jóval alacsonyabb ár már jelenleg is rengeteg vevőt csábított el, hazánk útjain is egyre többet látni belőle. Hasonlít nagyobb testvéréhez, de városban is jobban használható méreteivel és kimagasló hatótávjával egyfajta sztenderdet képez az elektromos autók között. Technikája messze a legmodernebb a jelenlegi villanyautók között, Autopilot önvezető rendszere tucatnyi szenzorral és kamerával dolgozik, karosszériája, üvegteteje top kategóriás biztonságot nyújt. Az alapmodell Standard Range Plus egy motorjával a hátsó kerekeket hajtja 201 lóerős teljesítménnyel, 55 kWh-s akkumulátora 459 km-es hatótávot biztosít és akár 150 kW-tal tölthető. Aki többre vágyik, a Long Range AWD már duál motorral, összkerékhajtással, 560 km-es hatótávval és 250 kW-os töltési teljesítménnyel büszkélkedhet. Végül a csúcskivitel Performance 462 lóerőt, 3,4 mp-es 0-100 gyorsulást, 262 km/h-s végsebességet kínál, a hatótáv itt 530 km. Utóbbira nem, de a két olcsóbb változatra már igénybe vehető az állami támogatás is.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Tesla Model S

Hatótáv: 593 – 610 km

Alapár: 33.470.000 HUF

Elektromos családi luxus

Sokan úgy tekintenek rá, mint „Az Elektromos autó”. Nem csoda, hiszen ez a típus hozta el az ismertséget és sikert a Teslának, és a modernkori villanyautózás beindítójának tartják. A Model S-ben debütált a folyamatosan fejlesztés alatt álló Autopilot rendszer is, amelyhez hasonló összetett megoldása egyetlen másik gyártónak sincs jelenleg. Bemutatáskor még sokkolt, azóta már megszoktuk, hogy a Teslák műszerfalának meghatározó eleme az óriási középső érintőkijelző, amin akár filmeket is nézhetünk vagy böngészhetünk az állandó online kapcsolatnak köszönhetően. Nem kevésbé lenyűgöző a Model S teljesítménye, a csúcsmodell 100 kWh-s akkumulátorával, 762 lóerős duál motorjával, 540 km-es hatótávjával és félelmetes, 2,4 mp-es 0-100 gyorsulásával gyakorlatilag senki sem tudja tartani a lépést (a gyengébb változat hatótávja 600 km feletti). Talán a képeken nem látszik, de ez az autó luxuskategóriás méretekkel rendelkezik, közel 5 méter hosszú és 2 méter széles, óriási csomagtere két részes, mivel elöl is van tárolója, a motorok és az elektronika el van rejtve a szemünk elől.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Tesla Model X

Hatótáv: 507 km

Alapár: 31.370.000 Ft

Akár 7 üléses kivitelben

Elon Musk sem hagyhatta figyelmen kívül, hogy az elmúlt években az autóvásárlók erőteljesen a szabadidő-autók, más néven SUV-ok felé fordultak. Fogták hát a Model S-t és megalkották a SUV verzióját, ez lett a Model X. Bár külsőleg nagyon hasonlítanak, a mérnökök egy extravagáns megoldással a hátsó ajtókat motorosan mozgatott szárnyas kivitelűre cserélték. Ez kevesebb helyet igényel parkoláskor, valamint óriási nyílást tesz szabaddá a beszálláshoz. Márpedig erre szükség is van, mivel a Model X létezik 7 üléses kivitelben is, amire már a nagycsaládos állami támogatás is igénybe vehető. A csúcskivitel a 100 kWh-s akkumulátor mellett 604 lóerős, duál motoros hajtást, valamint 2,9 mp-es 0-100 gyorsulást tud produkálni, utóbbi főleg úgy ijesztő, hogy egy 2,5 tonnánál is nehezebb járműről van szó. A Model X is rendelkezik minden olyan technikai, kényelmi és biztonsági megoldásokkal, mint a Model S.

Kérj árajánlatot a Carblee-val!


Volkswagen e-Up

Hatótáv: 265 km

Alapár: 6.018.400 Ft (jelenleg nem kapható)

Green go

A megszűnés küszöbéről került vissza az Up, amely e-Up-ként, kizárólag elektromos hajtáslánccal másodvirágzását éli (már csak azért is, mert volt már e-Up korábban is). Kicsit felfrissítették a külsőt, de a legfontosabb változások a lemezek alatt történtek. Vadonatúj, a korábbinál jóval nagyobb, 36,8 kWh-s akkumulátort sikerült a padlólemez alá beépíteni. Ezzel a hatótáv 265 km-re nőtt, ami városban bőségesen elegendő, de még kisebb túrákra is el lehet merészkedni az aprósággal. Noha csupán 3,5 méter hosszú, az öt ajtónak köszönhetően meglepően praktikus, használható méretű csomagteret is kapunk, nem véletlen, hogy a Budapesten üzemelő autómegosztó cégek egyik kedvenc autója.


Volkswagen ID.3

Hatótáv: 330 – 550 km

Alapár: Még nem kapható

Ez lesz az elektromos népautó?

Óriási felhajtás előzi meg az ID.3 bevezetését a Volkswagennél, maga a gyártó a Bogárhoz és a Golfhoz hasonló jelentőségűnek tartja a vadonatúj, kifejezetten elektromos autóknak tervezett ID-széria első tagját. Méreteiben tényleg a Golfhoz áll a legközelebb, ám annál tágasabb utas- és csomagteret kínál az ID.3. Háromféle változatban kerül piacra, ezekben 48-83 kWh közötti akkumulátor kap majd helyet, a hatótáv pedig 330 és 550 km között alakul. Az autóban helyet kapnak a legmodernebb vezetéstámogató rendszerek, letisztult műszerfalán csupán két kijelző található, minden funkciót és információt ezeken keresztül irányíthatunk. A következő években a Volkswagen számos további, az ID-sorozatba szánt elektromos autót fog bemutatni.


Volvo XC40 Recharge

408 LE

Hatótáv: 400 km felett

Alapár: Még nem kapható

Csak egy jó ár kellene, hajrá Volvo!

Számos plug-in és lágyhibrid modell után a svéd gyártó is elindult a villanyautózás útján. Elsőként az XC40 szabadidő-autóból készül ilyen változat, Recharge utónévvel. Az amúgy is impozáns külsőt csak minimálisan módosították (befalazták a hűtőrácsot), így elsőre szinte észre sem venni, hogy elektromos hajtással van dolgunk. Nagyméretű, 78 kWh-s akkumulátorával ez a típus 400 km feletti hatótávra lesz képes. Egyelőre részletesebb műszaki adatok még nem állnak rendelkezésre, de az biztos, hogy lesz kétmotoros, összkerék-hajtású változat is belőle. További érdekesség, hogy ez a világ első olyan szériaautója, amelynek fedélzeti rendszere már teljes egészében Android rendszerre épül, integrálva az okostelefonukon már megszokott Google szolgáltatásokat is.

Ajánlott linkek

A legjobb hibrid autók 2019-benhttps://blog.carblee.com/a-legjobb-hibrid-autok/

A legjobb családi autók 8 millió Forint alatt

Carblee.com

Facebook Comments

Hagyd, hogy az autószalonok versenyezzenek érted

CARBLEE

Válaszd ki a következő új autód és kérj árajánlatot több autószalontól egyszerre, mindössze egy kattintással

Zoltán Ruschel
Ruschel Zoltán vagyok. Kisgyerekként sorban álltam az autós újságokért, mostanra beszippantott az autós világ, ez a munkám és a hobbim egyben. 🙂
Facebook Comments
Carblee
111 Shares
Share111
Tweet
Pin