A legjobb Plug-in Hibrid autók

Találd meg a legjobb új-autó árat!

Ezek a legjobb konnektoros hibridek.

Bár egyre jobban terjednek a villanyautók, a korlátozott hatótáv miatt még nem alkalmasak mindenre. Aki egy városban és hosszú utakon is jól használható autóra vágyik, annak a plug-in hibridek piacán érdemes válogatnia. Ezek az autók egyesítik a tiszta villanyhajtást és a belsőégésű motor előnyeit:


Toyota Prius Plug-in Hybrid

122 LE

Hatótáv (WLTP): 50 km

Alapár:  13.060.000 HUF

Kinek ajánljuk?

Annak, aki úgy akar környezetbarát lenni, hogy ez látszik is.

A Prius – a hibridautók alfája és omegája, a név, amely több, mint 20 éve elindította a hibrid forradalmat. Nem véletlen, hogy jelenleg kizárólag ez az egyetlen Toyota, amely plug-in hibrid kivitelben is elérhető hazánkban (bár már a küszöbön a RAV4 plug-in hibrid verziója is!)

A kocsi egyértelmű előnyei közé tartozik a bevált műszaki tartalom, nem is kell azon meglepődni, hogy igen közkedvelt típus a taxisok körében is. Ez a megbízhatóság mellett az alacsony fogyasztásnak is köszönhető, simán el lehet vele járni városban 1 literes fogyasztással – már ami a benzint illeti, konnektorról természetesen fel kell tölteni az akkumulátort. A hátrányokat sem lehet azonban elfelejteni: kesze-kusza, kissé elavult fedélzeti rendszer (khmm, Android Auto és Apple CarPlay!), illetve a merőben egyedi, szépnek nehezen nevezhető forma sem válik a típus előnyére. Mivel Toyotáról van szó, az extralista sem túl hosszú: alapból is megkapjuk a legfontosabb extrákat, így van ütközés-megelőző rendszer, sávelhagyásra figyelmeztetés, adaptív tempomat, keresztirányú forgalomfigyelés, tolatókamera, digitális klíma és még sok más is. Fizetni kell viszont a napelemes tetőért, méghozzá nem is keveset: a Solar csomag részeként elérhető opció ára 1,1 millió forint, ezzel 5 kilométert nő a tisztán villanyos hatótáv. Aki pedig prémium JBL hifis, bőrüléses, magától parkoló Prius Plug-in-re vágyik az feltétlenül pipálja be a 900 ezer forintos VIP opciót.

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Kia Niro Plug-in Hybrid

141 LE

Hatótáv (WLTP): 58 km

Alapár:  10.099.000 HUF

Kinek ajánljuk?

Kinek: Aki egy tágas, mindenes családi autót akar és nem akar különcködni.

Vannak gyártók, akik úgy gondolják, hogy egy hibrid vagy elektromos autónak látványosan különcnek kell lennie. Nos, a Kia nem tartozik ezek közé, a Hyundai-jal egyetemben egyszerűen egy, hagyományos, kizárólag belsőégésű motorral megvásárolható típus verziójaként dobja piacra a konnektoros hibrid és az elektromos típusait. Ilyen a Niro is, amely hagyományos hibridként, plug-in hibridként és e-Niroként tisztán villanyosként is elérhető. Mindhárom verzió tudja a Niro előnyeit: mérete városban is megfelelő, belül tágas, praktikus és mivel 7 év vagy 150 ezer km garancia van rá, a megbízhatóság miatt sem kell aggódnunk. 

Mivel te ezt a cikket olvasod, feltételezzük, hogy téged a konnektoros hibrid érdekel. Nos, ha ilyet vennél, mi leginkább a Gold felszereltségi szintet ajánljuk. Az alap Bronze afféle “hozza a kötelezőt” szint, de még tolatóradar sincs benne – kár lenne a szép fényezésért! A legjobb az 1 millióval drágább Gold szint, amihez mi az ADA biztonsági csomagot is megvásárolnánk. Az alapárhoz képest, így már 1,5 milliós pluszban vagyunk, de az autónk amellett, hogy a környezetet védi, ránk is odafigyel: holttérfigyelő-rendszer, hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, adaptív tempomat és ráfutás védő teszi könnyebbé az életünket. Emellett LED-es fényszórók, teljesen digitális műszeregység és nagyméretű, 10,25 colos középső kijelző is része az autó felszereltségének. 

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid

141 LE

Hatótáv (WLTP): 63 km

Alapár:  9.599.000 HUF

Kinek ajánljuk?

Kinek? Akinek túl sok a Prius

Túl sok a Prius formája, de azért nem baj, ha az átlagnál egy kicsit egyedibb a kocsi? A Hyundai-nak erre is megvan a válasza az Ioniq Plug-in Hybrid személyében! A típus alapára kedvezménnyel 9 599 000 Ft-tól indul, a vásárló pedig a Comfort és Premium szint közül választhat. A különbség 700 ezer forint, ez elsősorban a LED fényszóró és a digitális műszeregység számlájára írható. Érdemes 95 ezer forintot áldozni az ülésfűtést és a fűthető kormányt kínáló Téli csomagra, ahogyan mi az adaptív tempomatot is megrendelnénk új Ioniq-unkba. Szomorú ugyanakkor, hogy az olyan tételert, mint a holttér figyelő rendszer, még a Premium szint esetén is fizetni kell, 195 ezer forintot. Fontos tudni, hogy a felszereltségi szintek tényleg csak az extrákról szólnak, hiszen a technológia minden esetben ugyan az: az 1.6-os benzinmotor és az elektromotor teljesítménye összesen 141 lóerő, a benzinmotor fokozatválasztását pedig egy villámgyors duplakuplungos váltóra bízták. A túlzó NEDC szabvány szerint 63 kilométert megy el egy Ioniq plug-in tisztán villanyos üzemben, ez a valóságban olyan 40-50 kilométer lehet. Ez azonban így is bőségesen elegendő a városi üzemre, így akár napokig eljárhatsz úgy autóddal, hogy szennyeznéd a környezetet.

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo S60 Hybrid

390 LE

Elektromos hatótáv (WLTP): 58 km

Alapár: 16.875.000 HUF

Kinek ajánljuk?

Akinek egy stílusos limuzin kell, ami városban nem szennyezi a környezetet.

Mi az, ami a Volvo név hallatán eszünkbe jut? A biztonság. A svéd márka nagyon dolgozik azon, hogy a jövőben emellett a környezetbarát kifejezés is ott legyen. Ennek köszönhető, hogy nem kevesebb, mint 6 konnektoros hibrid modellel vannak jelen a prémiumpiacon, amely kiemelkedőnek számít. A legnagyobb érdeklődés várhatóan az S60 duplamotoros verzióját övezi majd. A recept egyszerű: fogták, a más típusokban is alkalmazott, itt 303 lóerős négyhengeres benzinmotort és mellé társítottak egy 87 lóerős elektromotort is. Az hagyján, hogy a nagy teljesítmény és a duplakuplungos váltó miatt 4,4 másodperc a 0-ról 100 km/h-ra történő gyorsulás (ez néhány évtizede még egy szupersportautónak is becsületére vált volna), de miután kiélveztük a nagy teljesítmény előnyeit, pillanatok alatt öko-sofőrbe is átmehetünk, hiszen pusztán villany üzemben is mehetünk az autóval olyan 40-50 kilométert. Nyilván, ez felhasználásfüggő, de ha ügyesen csináljuk, a napi városi közlekedés megoldható egy csepp benzin elégetése nélkül.

Fontos tudni, hogy nincs villámtöltés funkció, tehát a 10,4 kWh-ás akkumulátorcsomag feltöltése körülbelül 3 órát vesz igénybe. Ráadásul kompromisszumot sem kell kötni, hiszen szó nincs arról, hogy a konnektoros hibrid verziójú S60 kevesebbet adna egy “normál” verziójú típusnál, sőt! Már az alapverzió is bőséges ellátmánnyal érkezik, körben légzsákok vigyáznak a bent ülőkre, az autó figyel a gyalogosokra, tartja a sávot és követi a táblákat is. Ennek fényében már az alap Momentum Pro szint sem rossz, de azért ehhez is ajánlott néhány dolgot megrendelni: érthetetlen módon fizetni kell az első-hátsó tolatóradarokért és tolatókameráért (Parkolási csomag 218 ezer forintért), ahogyan melegen ajánlott a fűthető üléseket tartalmazó Téli csomag megvásárlása is 126 ezer forintért. A dolog pikantériája, hogyha azt is szeretnénk, hogy a kormány is fűtve legyen, további 140 ezer forintot kell áldoznunkk a Tél Pro Hybrid csomagra, amiben emellett a hátsó ülések fűtése is benne van. Ennél sokkal lényegesebb az Intellisafe Pro csomag 576 ezer forintért: ez amellett, hogy 2-es szintű önvezetés funkcióval ruházza fel S60-unkat, adaptív tempomatot, távolsági figyelmeztetés funkciót, keresztirányú forgalomfigyelőt és holttérfigyelő rendszert is ad – vagyis az egyik leginkább megvásárlása érdemes opció.

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo V60 Hybrid

Elektromos hatótáv (WLTP): 59 – 63 km

340 – 390 LE

Alapár:  16.450.000 Ft HUF

Kinek ajánljuk?

Akinek a Volvo az kombi

Van olyan gyártó, amely egy egyszerű Touring vagy T-modell névvel illeti kombi típusát, a Volvonál nem ez a helyzet. a márka külön típusnév alatt forgalmazza puttonyos gépjárműveit. Ebből már ki lehet találni, hogy a V60 az S60 kombi verziója, vagyis  két autó közötti különbséget elsősorban nem elöl, hanem hátul kell keresnünk: 390 helyett felhajtott ülésekkel is 529 literes csomagtér jellemzi a svéd kombit. Nem kell tehát meglepődni, ha a felszereltségi szintek is hasonlóak, itt is Momentum Pro, Inscription, R-Design és Polestar Engineered szintek közül lehet választani. Ami viszont eltérés, hogy a V60 már most elérhető az olcsóbb, T6 Twin Engine erőforrással is: ez a T8 390 illetve 405 lóereje helyett egységesen 340 lóerőt nyújt. Ezt is érdemes lehet megfontolni, hiszen 900 ezer forinttal olcsóbb. Ráadásul ugyanannyit mehetünk vele tisztán villanyos módban, így ha el tudod fogadni, hogy a benzinmotor 280 helyett “csak” 251 lóerős, jónéhány extra árára marad pénz. 

Akármelyik is nyeri el tetszésed, szerintünk nem érdemes ragaszkodni az extra felszereltségi szintekhez, de van, amire feltétlenül költenénk: az S60-nál részletesebben bemutatott Intellisafe Pro biztonsági csomagra (576 ezer forint), ahogyan az autó épségét parkolásokkor biztosító Parkolási csomagot (218 ezer forint) is beikszelnénk az extralistán. 

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo S90 Hybrid

Elektromos hatótáv (WLTP): 57 km

390 LE

Alapár:  22.300.000 Ft HUF

Kinek ajánljuk?

Aki a német prémiumok helyett egy svéd acélt vásárolna

Óriási ugrás volt a kiöregedett S80 után az S90: a svéd gyártó megmutatta, hogy tud még újat mutatni a kategóriában – talán ennek is köszönhető, hogy még évekkel a bemutatása után is annyian keresik a Volvo csúcsmodelljét. Ha pedig csúcsmodell, akkor csúcstechnológia, így semmi meglepő nincs abban, hogy a többi modellhez hasonlóan az S90 is megjelent konnektoros hibridként. Ebben is a többi Twin Engine modellben megismert, négyhengeres benzinmotor teljesít szolgálatot 303 lóerővel, a hozzá társított 87 lóerős villanymotorral pedig a rendszer összteljesítménye 390 lóerő. A benzinmotor fokozatváltását egy duplakuplungos automataváltó végzi, méghozzá olyan templomban, hogy a váltások tényleg észrevehetetlenek.

Az S90 tehát a nyugalomról szól: csak beülsz és mész, nincs idegeskedés, a külvilág zaja elvész a távolban. Ráadásul városban a motor hangja sem terheli a szervezetünket: 40 kilométeren át tisztán villanyüzemben is mehet az S90. A nem kevesebb, mint 22,5 milliós alapárért természetesen sokat kapunk, a sávtartón át, a LED-es fényszórókon keresztül a városi biztonsági rendszerig minden van, amit elvárunk. Az extralista természetesen így is bőséges. Mi az S60-nál is ajánlott Téli csomagot kérnénk az ülésfűtésekért (131 ezer forint), bepipálnánk a fűthető kormányért a Téli Pro csomagot is (146 ezer forintért) és  megrendelnénk az Intellisafe Sorrund biztonsági rendszert is (197 ezer forint). Emellett érdemes áldozni a Parkoló asszisztens és a 360 fokos kamera opciókra is (a kettő együtt 619 ezer forint), hogy még a legszűkebb helyekre is biztonságban be tudjunk parkolni a több, mint 5 méter hosszú limuzinnal. 

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo V90 Hybrid

Elektromos hatótáv (WLTP): 57 km

390 LE

Alapár:  23.670.000 Ft HUF

Kinek ajánljuk?

Kinek? Aki egy tágas családi autót szeretne és nem akar SUV-t.

Ami az S60-nak a V60, az az S90-nek a V90: ugyanaz, csak kombiban. A V90 hatásosan mutatja meg, hogy van élet a SUV-okon túl: nemcsak, hogy elképesztően elegáns, de az egész család belefér, ráadásul akkor sem kell szégyenkezni vele, ha fontos céges megbeszélésre igyekszünk vele: mindenki tudni fogja, hogy bejött az élet. Ahogyan azt már megszokhattuk a T8 Twin Engine Volvók esetén, a V90 is egy 87 lóerős villany- és egy 303 lóerős benzinmotor segítségével juttat el minket úticélunkhoz.Az S90-hez hasonlóan itt is néhány extrát ajánlunk a konfigurálás során: a Téli és a Téli Pro csomagot az ülés- és kormányfűtésért, az Intellisafe Sorrund rendszert a biztonságért és a Parkoló asszisztens, illetve a 360 fokos kamera opciót a könnyű parkolásért.

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo XC60 Hybrid

Elektromos hatótáv (WLTP): 44 km

390 LE

Alapár:  21.395.000 Ft HUF

Kinek ajánljuk?

Akinek tetszenek az SUV-k és konnektoros hibridre vágyik

Kategóriája egyik legnépszerűbb típusa volt a 2007-ben bemutatott Volvo XC60, amelyet közel egy évtizeddel később váltott le a jelenleg is kapható kiadás. Az XC60 tehát nem a legújabb a piacon, ez azonban nem jelenti azt, hogy szégyenkeznie kellene: ez a modell is megkapta a svéd gyártó prémium típusaiban elérhető motor és hajtáslánc kombinációt, azaz az Inscription és R-Design kivitelek esetén 390, míg a Polestar Engeered kiviteleknél 407 lóerőt kap a vásárló a pénzéért. A konnektoros hibrid XC60 a Volvo többi Twin Engine típusához hasonlóan képes tisztán elektromos módban közlekedni, a 390 lóerős kivitelek reális 40, míg a 407 lóerős verzió 30 kilométert tud így megtenni. Bizonyára már sejthető, hogy a jól felszerelt XC60 is megérdemel néhány extrát: mi itt is az  önvezetés funkciót, a keresztforgalom-figyelőt és a távolságtartó tempomatot is tartalmazó Intellisafe Pro csomagot (576 ezer ft), az első-hátsó parkradart és tolatókamerát adó Parkolási csomagot (218 ezer forint) és az ülésfűtést és fűthető kormányt adó Téli és Téli Pro Hybrid csomagot (összesen 322 ezer forint)  rendelnénk meg. Aztán persze, ha az ember igazán meg akarja extrázni az XC60-asát, a Head up display-en át a légrugón át a Bowers & Wilkins prémium fejegységig rengeteg opciót bepipálhat.

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!


Volvo XC90 Hybrid

Elektromos hatótáv (WLTP): 37 km

390 LE

Alapár:  23.995.000 Ft HUF

Kinek ajánljuk?

Akinek nem elég a nagy Volvo SUV, a legnagyobb kell.

Az S90 után nem kell meglepődni azon, hogy a Volvo legnagyobb SUV-ja, az XC90 is elérhető konnektoros hibrid rendszámmal – és így zöld rendszámot is viselhet. Jelenleg 2 féle, Inscription és R-Design szinttel vihető haza a legnagyobb svédacél. Az XC90 a már bevált, összesen 390 lóerős villany-benzin kombinációt tartalmazza, a 2,3 tonnás saját tömegű óriás 5,8 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t. Ráadásul nemcsak gyors a tömegéhez képest, de tisztán villannyal 40 kilométert is meg tud tenni.

Mivel a T8 Twin Engine már önmagában is csak a két legfelső felszereltségi szinthez érhető el, nem kell meglepődni, hogy az autó sokat tud: adaptív tempomat, táblafelismerő, borulásátló rendszer és ütközéselkerülő aktív kormányzás is része a felszereltségnek, csakúgy, ahogyan elektromosan állítható memóriás vezetőülést, nappa bőrkárpitot és 20 colos felniket is kapnak azok, aki ilyen hajtású XC90-et választanak. Azért persze így is van, amire érdemes áldozni: az első és hátsó tolatóradart illetve tolatókamerát tartalmazó Parkoló csomagot (227 ezer forint), a keresztirányú forgalomfigyelőt és holttérfigyelőt is adó Intellisafe Surround opciót (197 ezer forint) is megrendelnénk, ahogyan a Téli csomagot (131 ezer forint) és a Téli Pro csomagot (146 ezer forint) megrendelnénk a fűthető ülésekért és kormányért. 

Kérj árajánlatot a Carblee-n egyszerre több márkakereskedéstől!

Ajánlott linkek

Elektromos autók 2020-ban

Toyota C-HR

Toyota RAV4

Facebook Comments

Hagyd, hogy az autószalonok versenyezzenek érted

CARBLEE

Válaszd ki a következő új autód és kérj árajánlatot több autószalontól egyszerre, mindössze egy kattintással

Facebook Comments
Carblee
105 Shares
Share105
Tweet
Pin